Veelgestelde vragen

Contact

Hoe contacteer ik jullie?

U kunt altijd mailen op info@goodfooditalia.com of een bezoek brengen aan onze contactpagina.

Bestellingen

Hoe plaats ik een bestelling?

Wanneer u een artikel dat u wilt kopen hebt geselecteerd klikt u op ‘Afrekenen’. U zult worden doorgestuurd naar het checkout-proces, waar u het verzend- en factuuradres kunt invoeren en een betaalmethode kunt selecteren.

Leveren jullie wereldwijd?

Nog niet! Op dit moment leveren wij enkel in Nederland, België en Duitsland.

Welke leveringstarieven hanteren jullie?

Bij verzendingen binnen Nederland wordt een vast tarief van €5,25 in rekening gebracht. Voor België en Duitsland is dit €9,50. Gratis verzending binnen Nederland is mogelijk bij een bestelling vanaf €50,00,  naar België en Duitsland bij een bestelling vanaf €150,00

Welke betalingsmogelijkheden accepteren jullie?

Op dit moment accepteren we iDeal, Mastercard, CreditCard, Paypal en Afterpay.

Hoe weet ik dat jullie mijn bestelling hebben ontvangen?

Na ontvangst van uw bestelling, zullen wij een bevestigings e-mail sturen. Deze e-mail bevestigt dat uw bestelling met success is geplaatst. Als u ook een account heeft aangemaakt kunt u uw bestelling ook op uw account pagina zien.

Wanneer zal mijn bestelling arriveren?

Alle bestellingen worden meestal binnen 7 werkdagen geleverd na uw bestelling op onze webshop. Mocht de bestelling worden uitgesteld dan zullen wij direct contact met u opnemen.

Kan ik mijn bestelling eerder ontvangen?

Natuurlijk! Gelieve na uw bestelling contact met ons op te nemen zodat we een snellere leveringsdatum kunnen afspreken.

Hoe track ik mijn bestelling?

U kunt de status van uw bestelling volgen op uw account pagina. Zodra uw bestelling klaar is voor verzending verandert de status in ‘voltooid’. Hierna krijgt u via mail een verzendbevestiging met een tracking code.

Hoe wijzig ik een bestelling?

Als de artikelen nog in het winkelwagentje zitten, kunt u op elk moment artikelen toevoegen en/of verwijderen. Als u het betalingsproces en de betaling is voltooid, dan kun je geen wijzigingen meer aanbrengen. Wanneer u de bestelling ontvangt kunt u altijd de niet gewenste artikelen terugsturen.

Kan ik mijn bestelling annuleren?

Dit is afhankelijk van de status van de verzending. Neem zo snel mogelijk contact op met onze klantenservice en vermeld uw ordernummer. Zodra de bestelling is verwerkt kan deze helaas niet worden geannuleerd.

Kan ik een afwijkend verzendadres opgeven?

Ja. In het betalingsproces kunt u ander adres dan het factuuradres voor verzending opgeven.

Wat gebeurt er wanneer mijn bestelling fout of beschadigd is?

We doen ons best om de kwaliteit van elk verkocht product te garanderen. Mochten er zich toch problemen voordoen bij een bestelling, gelieve ons dan zo snel mogelijk te contacteren zodat we de kans krijgen gemaakte fouten recht te zetten

Online account

Hoe maak ik een online account?

Klik op ‘Mijn account’ in de rechterbovenhoek van een willekeurige pagina om u aan te melden voor een account. Dit  kan ook in het betalingsproces van een bestelling.

Ik heb problemen met aanmelden.

Als u problemen heeft met aanmelden controleer dan eerst de foutmelding die u te zien krijgt. Het meest voorkomende probleem is een verkeerd gespeld email adres of wachtwoord. Als het probleem aanhoudt, maak dan gebruik van de link ‘wachtwoord vergeten’. U ontvangt dan automatisch per mail een nieuw wachtwoord.

Ik ben mijn wachtwoord vergeten.

Klik op ‘Mijn profiel’ rechtsboven elke pagina. Klik daarna op ‘wachtwoord vergeten’ waar u uw e-mailadres kunt invullen. U ontvangt daarna automatisch per mail een nieuw wachtwoord.

Hoe verander ik mijn persoonlijke informatie?

U kunt uw persoonlijke informatie wijzigen door in te loggen op ‘Mijn profiel’ in de rechter bovenhoek van elke pagina.

Diversen

Ik heb een vraag die ik hier niet kan terugvinden.

Antwoorden die hier niet terug te vinden zijn, kunt u stellen per telefoon of e-mail. U vindt onze contactgegevens terug op onze contactpagina.

Waar vind ik de algemene voorwaarden?

Deze kunt u hier terugvinden.